Close

Episode 01: Day One – Eskilstrup

Het is zover, we gaan eindelijk op pad! Al een tijdje keek ik er naar uit maar we mogen eindelijk. De bestemming is duidelijk: Bohüslan, ‘de beste kust’ zoals de Zweden het ook wel noemen. Deze trip neem ik mijn goede vriend Joël mee om samen wat avonturen te gaan beleven! Doel van deze eerste dag? Eskilstrup!

 

De reis

De reis brengt ons vanuit Nijmegen door Duitsland naar Eskilstrup in Denemarken. Zweden is toch best een eind in één dag en aangezien de reis onderdeel is van het avontuur doen we het rustig aan. Om 09:30 zijn we vertrokken met een ingepakte auto richting Fehmarn, een dorpje in het noorden van Duitsland. Hier geen vakantie-avonturen maar tijd voor de laatste inkopen. We gaan langs de Rewe voor wat boodschapjes en nog even langs de lokale campingwinkel om te kijken wat voor moois ze daar hebben. Stiekem stond er ook nog wel één belangrijk ding op het lijstje: een inklapbaar afwasteiltje. Nou, die hadden ze hoor! Nog één bezoek aan de plaatselijke bouwmarkt voor wat brandhout, het kan geen kwaad om wat eigen hout mee te hebben voor als de omgeving niets kan bieden.

 

De ferry

Op de boot naar Denemarken!Denemarken kan je op meerdere manieren bereiken, de makkelijkste optie is rijden maar dat zou ons enorm veel extra reistijd opleveren. Dan maar de ferry van Scandlines! Deze brengt ons van Puttgarden in Duitsland naar Rødby in Denemarken. Een hele ervaring aangezien ik nog nooit met de auto op de ferry ben geweest. We hadden wel geluk; we konden namelijk een ferry vroeger waardoor we toch een half uurtje eerder in Denemarken zouden aankomen. Met 45 minuten varen arriveerden we in Rødby en de tocht kon weer door! Stiekem best fijn zo’n kleine pauze tussendoor. Op de ferry begon ook het gevoel echt te leven dat de trip begonnen was, ondanks dat we toch al ruim 6 uur in de auto gezeten hadden.

Trouwens een leuk feitje over Scandlines: ze varen met hybride ferry’s om zo hun impact op het klimaat te verkleinen. Ze zijn bezig om in 2024 een 100% elektrische ferry aan hun vloot toe te voegen.

 

Eskilstrup

Vanuit Rødby rijden we aan één stuk door richting Eskilstrup. Voor het gemak had ik hier via Campspace een kampeerplek geboekt. Bij aankomst bleek dat onze host enorm toffe dingen maakt! Het was al donker dus we besloten om daar later naar te kijken en de auto op zijn plek te zetten. Dit was een klein avontuurtje op zich. De host had een veldje gemaaid waar we konden slapen maar hij had er niet op gerekend dat we de auto hier neer zouden zetten. Gelukkig rijd ik in een 4×4 waardoor ik zonder moeite en met wat goed stuurwerk zo op de plek stond. Betekende wel wat krasjes op mijn lak van takjes maar hè, dat hoort er ook wel een beetje bij. Ondertussen is het al 20:00 en donker, snel de daktent opzetten en het kampvuur aan. Eten slaan we over omdat we in Fehmarn al uitgebreid bij de McDonald’s gegeten hadden. We drinken een koude Paulaner en besluiten om op tijd naar bed te gaan!


Benieuwd naar de rest van het avontuur? Nou, op naar dag 2!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.