Close

Episode 1: Day Two – Ängelholm

De eerste nacht zit erop! De eerste keer slapen in de tent en eindelijk eens onze daadwerkelijke omgeving kunnen zien. Blijkbaar stonden we opgesteld op een gemaaid rabarberveld! We gaan langzaam bekijken waar deze dag ons heen brengt. Spoiler alert: Ängelholms!

 

Wakker worden in Eskilstrup

Geitjes!Als we allebei eenmaal wakker en opgefrist zijn staat het kampvuur alweer aan, niet voor de warmte maar wel voor de gezelligheid. Ik besluit om maar te beginnen aan het ontbijt alvorens we gaan opruimen en inpakken. Het ontbijt is simpel: witte bolletjes met scrambled eggs. Simpel doch rijk en zoals ik ze maak zijn ze perfect!

Eenmaal alles ingepakt horen we geitjes op een klein afstandje, we gaan even kijken maar daarna besluiten we toch om door te gaan. We krijgen nog wel even een rondleiding over het terrein van onze host. Deze maakt overigens boomhutten en momenteel was hij bezig met het bouwen van een houten douche- en toiletgebouwtje. Deze kon dan bij een van deze hutten zodat deze op termijn verhuurd kon worden. Geloof me, boomhut dekt de lading niet!

 

Kullaberg

Rondleiding gehad, op naar de volgende plek: de Kullaberg! Ik had hier stiekem al wat van gekeken op het grote boze internet maar ook weer niet te veel. Een ding is wel, het is er prachtig! Het regende wel iets toen we aankwamen dus tijd om de laarzen aan te doen. Vanaf de parkeerplaats zagen we vooral veel bos en verder eigenlijk niet zo veel. We besloten langs de asfaltweg te lopen in plaats van het bos wat ik eigenlijk wilde. Goede keuze! Wat een fantastisch mooie omgeving kwamen we op uit met diepe kliffen en de oudste vuurtoren-locatie van Zweden. Op de klif stond een vuurtoren die in 1900 gebouwd werd met een ouderwetse uit glas gesneden fresnel-lens met een bereik van 50 kilometer! De lichttechnicus in mij wordt hier toch wel heel erg vrolijk van.

We lopen iets verder en ontdekken meer woeste kliffen en het uitzicht wordt steeds beter. De regen en mist trekt weg en ineens kunnen we en stuk verder kijken. We zien een paar zendmasten en de telecom-nerds in ons zijn gelijk weer even afgeleid, gelukkig duurt dit niet zo lang. We gaan nog een stukje verder maar eigenlijk wil ik afdalen zodat we onderin het dal uitkomen. De weersvoorspelling ziet er echter absoluut niet gunstig uit waardoor we besluiten toch maar terug naar de auto te gaan. Dit bleek een goede keuze te zijn aangezien het gelijk weer begon met regenen toen we wegreden. Op zoek naar een slaapplaats!

 

Ängelholm

We zoeken wat rond op Google Maps naar een plek waar we de tent wel op zouden kunnen zetten. Helaas geen succes waardoor we het wat verderop zoeken. Wederom geen succes. Tijd om te kijken of er niet een mooie app beschikbaar is die ons kan helpen. Met wat zoeken komen we uit op StayFree. Deze app geeft ons een kaart met tal van mogelijkheden waar al eerder men hun kamp opgezet heeft. We vinden een mooi plekje aan een meer in Ängelholm. Dit plekje bleek helaas al bezet dus we reden het pad iets verder af op zoek naar een ander plekje. We kwamen een mooi vrij plekje tegen en begonnen het kamp op te zetten. Ik begon met de tent en gezien de lichte regen ook de luifel, Joël begon met het hakken van wat blokken voor het kampvuur.

Eerste Hulp

Toen ik eenmaal klaar was met het opzetten van alles kon het gelijk weer ingepakt worden; Joël had de bijl per ongeluk in zijn hand gezet. Beetje stom maar het is wat het is. Na telefonisch overleg met de lokale hulpdiensten zijn we vertrokken naar de Eerste Hulp in Ängelholm, een kleine 30 minuten rijden van onze kampeerplek. Een uur en vier hechtingen later waren we klaar in het ziekenhuis. Tijd voor een keuze: een plekje dichterbij zoeken of terug naar waar we stonden? Dit werd het laatste, helaas bleek de plaats die we hadden alweer in gebruik door een ander groepje waardoor er geen ruimte meer was om mijn aso-bak op te stellen.

We rijden de weg af op zoek naar een plekje. We vonden er een maar het zou krap worden. De temperatuur daalt en het is alweer donker. Door alle tumult hebben we nog niet gegeten, gelukkig had ik al iets gemakkelijks voorbereid die gelukkig ook perfect past bij de situatie. De Albert Heijn verkoopt van Streeckgenoten kant en klare goulash. Niet fantastisch maar zeker niet slecht! Deze opwarmen, wat aardappeltjes bakken en je hebt zo een simpele doch effectieve maaltijd, al helemaal als je het combineert met een lekker biertje!

De tijd gaat alweer richting 22:00, tijd om af te zwaaien en onder de wol te kruipen. Adieu!


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.