Close

Episode 01: Day Seven – Thuis!

Vandaag de minst spannende dag van allemaal. De lange rit naar het mooie Nijmegen.

 

Kasseedorf

Wederom ben ik als eerste wakker. Ik ben altijd wel een ochtendmens geweest maar deze trip bevestigd dat wel. Gelijk aankleden en genieten van de omgeving. Langzaam alvast wat spulletjes opbergen en klaar maken zodat het uitpakken in Nijmegen weer wat sneller gaat. Ondertussen is Joël ook al opgestaan en zijn spullen in gaan pakken.

We hebben nog twee schnitzels over van gisteren samen met in boter gebakken Zweeds brood en de vossenbessenjam van de Ikea. Prima ontbijtje, tikkeltje vet maar hier kunnen we wel even mee vooruit!

We pakken alle spullen in, hangen zo veel mogelijk op om te drogen in de zon en zoeken alvast wat dingen uit om het uitpakken thuis zo gemakkelijk mogelijk te maken. De verwachting is rond 17:00 terug te zijn in Nijmegen, mooi op tijd om nog even op de bank te kunnen ploffen en te genieten!

 

Tijd om te gaan!

Eenmaal alles uitgezocht en ingepakt vertrekken we. We Campspace-host is er zelf helaas niet meer dus we kunnen ons daar niet afmelden. Het is wat het is. Ondertussen is het 11:00 dus ook wel echt tijd om te vertrekken.

Al vrij snel zien we iets voor ons uit gebeuren op de navigatie, het is een enorme chaos bij Hamburg en Waze besluit om ons door de stad heen te sturen. Waar we normaal zoiets zouden negeren om lekker op de ring te blijven gaan we er nu in mee. Hebben we Hamburg ook een keer gezien. Helaas hebben we er weinig van gezien behalve de file. Het koste ruim een uur om door Hamburg te navigeren omdat hier op plekken een totale gridlock was ontstaan. Duidelijk een combinatie van gebrek aan inzicht en een gebrek aan geduld van de bestuurders hier. Door even te wachten zodat verkeer op het kruispunt gewoon kan rijden voorkom je zo’n situatie waarin iedereen maar tussen elkaar moet wurmen. Ik kreeg dan ook regelmatig getoeter vanaf achter dat ik door moest rijden, iets wat ik stellig negeerde om zo de verkeerssituatie ook maar een klein beetje te verbeteren.

 

Eindelijk uit Hamburg

Na ik denk toch wel ruim een uur filerijden in Hamburg kwamen we eindelijk terug op de snelweg. We rijden flink wat kilometers voordat we nabij Osnabrück nog een keertje stoppen voor een sanitair bezoek en om een hapje te eten. Tussendoor uiteraard nog wel een paar keer gestopt om de benen te strekken en voor de nodige sanitaire stopjes. Net als eerder kiezen we voor McDonald’s. Het is snel, het is makkelijk, en stiekem ook gewoon erg lekker. Also, de McRib is eigenlijk al reden genoeg.

 

De grens over

Het begint al laat te worden als we Nederland in rijden. Het is ondertussen 18:00 geweest en we hebben er beiden niet echt zin meer in. Het was een lange vermoeiende rit die door de files een flink stuk langer duurde dan nodig. We stoppen nog één keer bij een rustplaats om ons vuilniszakje weg te gooien en nog één keer de benen te strekken. We roken een sigaretje en karren door richting Nijmegen. Rond een uur of 20:00 kwamen we de Waalbrug tegen en kwam het ‘we zijn thuis’-gevoel. Heerlijk!

 

Vooruit denken

Al tijdens de week was ik aan het nadenken over een volgende reis, eentje die plaats zou vinden tijdens de kerstvakantie. Ga ik naar de Ardennen? Centraal Europa? Frankrijk? Spanje? Terug naar het noorden? Toen ik thuis kwam was ik hier nog steeds niet over uit. Toch nog iets om goed over na te gaan denken wat ik nou precies wil en waar ik Oudjaarsdag dit jaar ga doorbrengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.