Close

Episode 01: Day Five – Höör

De laatste dag alweer in Zweden! Jammer want wat zouden we toch graag wat langer blijven! Helaas hebben we ook weer verplichtingen in Nederland en ook een ferry te halen! We besluiten om richting Höörs Kommun af te reizen om weer een prachtig plekje aan het meer te pakken!

 

De ochtend in Lysekil

De ochtend is mooi, het heeft toch wel wat geregend vannacht en daarmee ben ik een paar keer wakker geworden. Toch was het een enorm goede nachtrust. We genieten nog even van het uitzicht, pakken een ontbijtje, doen de afwas en daarna inpakken. We hebben een flinke rit te gaan vandaag!

 

Höörs Kommun

We leggen flink wat kilometers af vandaag. Het is dik vijf uur rijden naar de volgende locatie. Naast de reguliere tussenstops voor de sanitaire voorzieningen en de hapjes en drankjes maken we wederom een tussenstop bij de Bauhaus. Joël heeft namelijk eerder deze week een mooie slijper gekocht voor bijlen en messen en stiekem wil ik er ook wel een voor mijzelf hebben. We hebben ook weer wat brandhout nodig dus halen nog een paar zakjes.

Verder is het vandaag vooral enorm veel rijden en daarmee ook weinig doen en vooral weinig te beleven. We rijden vrijwel dezelfde weg terug als op de heenweg waardoor we alles eigenlijk al wel een keertje gezien hebben. Maakt het natuurlijk absoluut niet minder mooi!

 

Kampeerplek zoeken

Aangekomen in Höör komen we bij het plekje wat we gekozen hebben. Gezien je niet op één paard moet wedden rijden we nog een stukje door om te kijken of we iets mooiers passeren. Geen slechte keuze want we vinden een nog nét iets mooier plekje. Deze slaan we op!

We hebben nog tijd dus we gaan nog even een rondje om het meer rijden, misschien vinden we nog wel een mooier plekje en anders hebben we weer wat moois gezien. Helaas geen mooier plekje maar wel weer van mooie panorama’s kunnen genieten!

 

Het kamp

We rijden terug naar de plek die we gekozen hadden. Nog voor ik de auto naast de weg parkeer even de situatie inschatten. Het is een aardig hoogteverschil en de grond is niet super hard. Gelukkig zijn we onderweg met een 4×4 die korte metten maakt met dit soort dingen! De auto staat maar het is toch een beetje scheef. Voor een comfortabele nachtrust is het wel zo fijn als de auto een beetje recht staat. Eerst proberen we de levellers. Helaas, onvoldoende. Moeten we dan toch naar die andere plek?

Nee! Ik zie een steen die precies de juiste afmeting heeft om het wiel op kwijt te kunnen. We leggen een leveller tegen de steen als opritje om die vervolgens bij het voorwiel tegen de andere leveller aan te zetten. De auto staat recht genoeg en tijd om alles op te zetten. De tent klappen we uit en deze keer ook maar de luifel, er is nog steeds kans op tegen en met de aantrekkende wind willen we wel de optie hebben om droog te zitten.

Op deze plaats staan een paar boomstronken die we als hakblok kunnen gebruiken. Kan ik toch eindelijk de kloofbijl eens proberen! Gaaf! Conclusie: fijn apparaat maar het is moeilijker dan het lijkt op zulke kleine stukjes hout. Het is overigens wel een stuk prettiger dan met de kleine bijl, bespaart een hoop energie.

 

Eten en genieten

Het kampvuur kan aan, Joël gaat daarmee aan de slag en ik ga voor het eten zorgen. Vandaag doen we makkelijk; Kraft Mac ’n Cheese. Het is simpel, voedzaam en scheelde weer een ritje naar de supermarkt omdat ik dit nog had liggen.

De zon zakt weg onder de bomen en het wordt daarmee donker. We genieten wederom van een koud biertje en een knisperend vuurtje. We ouwehoeren wat en gaan op zoek naar onze volgende overnachtingsplaats. Deze keer niet via Stayfree of een andere app. We overnachten morgen in Duitsland en daar is wildkamperen zoals in Scandinavië mag toch echt super illegaal. Net als voor de eerste nacht raadpleeg ik Campspace. We kiezen een leuk plekje uit en boeken. Dit moet wel vandaag omdat Campspace via particuliere hosts gaat waardoor een boeking geen garantie is dat je ook daadwerkelijk terecht kunt.

Het wordt later en later, door het vele rijden besluit ik vroeg te gaan slapen omdat ik het toch wel wat energie kost. Er wordt een krachtige wind van windkracht 6 verwacht aankomende nacht dus we klappen de luifel alvast in. Ik kruip onder de wol en Joël blijft nog even aan het kampvuur zitten. Welterusten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.