Close

Episode 01: Day six – Kasseedorf

Nou, komt de reis langzaam toch echt aan zijn einde! Vandaag de laatste kilometers door Zweden om met de ferry over te steken naar Duitsland. De dag brengt ons vandaag in Kasseedorf!

 

Mooiste plek om wakker te worden

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Access Anywhere (@accessanywhere.nl)

Vandaag was ik vroeg wakker en gelijk in de mood om dingen te gaan doen. De zon was nog niet boven de boomtoppen uit gekomen. Toen de zon eenmaal op kwam was het echt een prachtig beeld!

Afgelopen nacht heb ik denk ik ook wel het lekkerste geslapen van de heel de week. Normaal werd ik soms nog wel eens wakker van de regen of de wind maar vannacht heb ik gewoon door windkracht 6 heen geslapen. Ik ging er ook al wat vroegjes in omdat we aardig wat kilometers gereden hadden.

Nouja, ik hak weer wat blokkies hout en steek het vuurtje weer aan. Niet alleen voor de warmte maar ook een beetje voor de sfeer. Ik klap het stoeltje uit en geniet lekker van het uitzicht. Ik denk oprecht dat dit het mooiste kampeerplekje was die we deze week hadden

 

 

 

En door!

Gisteravond had ik op Campspace al wat plekjes gezocht om te overnachten, helaas kwam degene die we uitgekozen hadden terug dat die geen plek had. Jammer! Dan maar op zoek naar een nieuwe! Gelukkig is er met Campspace best een ruim aanbod om uit te kiezen dus al vrij snel vond ik een nieuwe in de tuin bij een boerderij in Kasseedorf. Prima! Gaan we daarheen!

We pakken alles weer in en gaan weer op pad. Eerste tussenstop: de Ikea in Malmö. We hadden immers tijd genoeg omdat ik een ticket had voor de ferry waarmee we alle ferry’s van die dag konden gebruiken. Waarom de Ikea? Nouja eigenlijk vooral om lekker cliché te gaan lunchen. We hebben ook maar even een rondje door de zaak gedaan maar die is echt exact hetzelfde als bij ons. Ook wel te verwachten natuurlijk! Na de Ikea nog één keer langs de Bauhaus voor een zakje brandhout voor vanavond en dan kunnen we!

 

Öresundsbron

Terwijl we over de magnifieke Öresundsbron rijden komt het besef langzaam binnen: het is nu wel echt klaar. Ondanks dat we vanavond nog een avondje hebben is het avontuur in Zweden afgelopen. We missen het allebei nu al! De rit gaat nog zo’n 2 uur duren en dan zijn we alweer bij de haven, klaar om te vertrekken! Tijdens een tussenstop, ongeveer halverwege Denemarken, besluit ik de ferry-ticket er vast bij te zoeken. Hier heb ik toch wel een foutje mee gemaakt.. De ferry was namelijk geboekt voor gisteren! Nou, helaas gaat die vandaag niet meer werken dus dan moeten we maar een nieuwe kopen. Zo gezegd, zo gedaan en de rit vervolgt naar de haven!

 

De laatste kilometers

De laatste kilometers nabij Rodby zijn een beetje gek, volgens mij heb ik het verkeerdere adres in de navigatie ingevoerd. Geen probleem, we komen er wel maar nu rijden we dwars door het dorp en eerlijk gezegd, het ziet er een beetje aftands uit allemaal. Juist een plek als deze, zo dicht bij de haven waar dagelijks duizenden mensen passeren had ik wel iets aantrekkelijker verwacht. Jammer!

Eenmaal aangekomen bij de ferry moesten we nog even wachten, we zijn namelijk één ferry te vroeg. Terwijl wij op onze rijstrook stonden te wachten mocht de baan naast ons de ferry op rijden. Alle slagbomen gingen dicht en toen werd er nog even overlegd. Er was nog plek dus bij ons gingen de slagbomen open. We mochten mee! Toch weer een meevallertje. Deze keer niet tussen de auto’s maar tussen de vrachtwagens. Nou, ik vind het allemaal helemaal prima!

 

Aankomst in Duitsland

In Duitsland wilde ik nog een keertje langs de Rewe, we hadden niet echt iets voor het avondeten en eigenlijk ook nog niks bedacht. Nog voor ik de auto uitstap kreeg ik het idee: schnitzel, aardappelpureetje en Hongaarse paprikasaus. Super simpel maar echt dikke prima! Jammer genoeg had de Rewe waar we waren geen normale schnitzels zoals je ze hier tegenkomt. Dan moest ik zelf gaan paneren wat ik een beetje veel gedoe vindt voor tijdens het kamperen. Ik zag wel kipschnitzeltjes, dan die maar meenemen!

Het is nog een uurtje rijden naar onze kampeerplaats, het begint te druppelen en waarschijnlijk wordt het een regenachtig nachtje. De rit naar Kasseedorf is niet zo spannend, de hele avond eigenlijk niet. Wel een van de weinige keren dat we de luifel echt nodig hadden vanwege de regen. We zetten het kamp op, maken een vuurtje en de duisternis valt. We hebben allebei wel trek dus ik ga gelijk aan de kook! Het is super simpel, de puree is een kwestie van opwarmen en op smaak maken, schnitzeltjes bakken en sausje erbij. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn!

We eten, we drinken een biertje en wederom ga ik vrij vroeg naar bed, morgen staat een flinke rit voor de boeg!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.