Close

Episode 01: Day Four – Lysekil

Vandaag doen we het een stukje rustiger aan. Gisteren hadden we al besloten om nog een extra dagje in Bohuslän te blijven om te genieten van de prachtige omgeving. Dan maar een iets grotere afstand afleggen op de weg terug. We kwamen uit in Lysekil.

 

Wakker worden

Wakker worden was weer een fantastisch iets. Het was wel een stuk kouder dan afgelopen dagen dus de tent uit komen voelde iets minder prettig in de korte joggingbroek en de slippertjes. Snel het kampvuur aan voor een beetje sfeer maar ook de nodige warmte. Rustig aan genieten van het uitzicht, Joël ligt nog in de tent en ik ga maar eens schone kleding aantrekken en het ontbijt in elkaar draaien. As per usual gaan we weer voor eitjes op brood.

Het zonnetje breekt door en de temperatuur gaat geleidelijk aan omhoog. Tijd voor de keuze! Waar gaan we heen? Na wat zoeken op de kaart komen we uit bij een plekje op zo’n anderhalf á twee uur vanaf de huidige plaats. Ja, deze is mooi! We pakken alles in, ruimen onze troep op en gaan weer op pad!

 

Lysekils Kommun

De route leidt ons naar Lysekils Kommun, een prachtig klein kuststadje met een onverwacht stukje industrie die vrij dominant aanwezig is in de omgeving. In Lysekil zit namelijk een biogasrafinaderij van Gasum. Nerds dat we zijn moeten we hier natuurlijk even gluren. Helaas mochten we geen foto’s maken dus dat hebben we maar niet gedaan.

We rijden een stukje door en rijden zo voorbij de verstopte inrit naar het kampeerplaatsje wat we hadden gevonden. Even willen we keren maar zetten de auto eventjes neer voor een kort wandelingetje over de rotsen. Het gebied is onwijs gaaf en we hebben absoluut geen spijt dat we nog een dagje langer in de regio zijn gebleven.

Ondertussen is het alweer rond 14:00, misschien tijd om eens wat te gaan eten. We rijden iets terug naar het kampeerplekje en tijd voor een soepie met de witte bolletjes die ik nog had, die moeten immers ook op. We genieten van het heerlijke zonnetje en het uitzicht. Wederom komt er een voldaan gevoel naar boven over de keuze die we hebben gemaakt. Genieten!

 

Wandelen

We kunnen zo veel doen, blijven we hier staan en gaan we het kamp opzetten? Gaan we nog even de omgeving verkennen? Alle opties liggen nog op tafel want de tent is nog niet uitgeklapt. Het wordt nog een wandelingetje over de rotsen. Ik bedacht mij opeens dat ik de systeemcamera mee had genomen maar daar nog niks mee had gedaan. Het gebrek aan goede kennis en kunde van het apparaat zorgen er toch voor dat ik ‘m niet zo snel pak. Dit was echter een prima omgeving om hem te proberen! We wandelen een kleine anderhalf uur voor we besluiten terug naar de auto te gaan. Laten we eens de dorpjes gaan bekijken. Lopend prima te doen maar eigenlijk nét te ver. Het gebrek aan een veilige wandel-infrastructuur maakt het ook niet perse beter. De auto dus!

De dorpjes waren leuk, vooral veel kleinschalige visserij en dan de raffinaderij. Erg bijzonder maar ergens maakte dat het ook wel erg mooi. Verder was er op het moment dat wij er waren niet heel erg veel te beleven, volgens mij is hier in de zomer echter activiteit genoeg!

 

Kamp opbouwen

We gaan terug naar de plek die we oorspronkelijk hadden uitgekozen met uitzicht over Skalhalmm, een dorpje naast Lysekil. We slaan het kamp op, maken een kampvuurtje en drinken een biertje. Langzaam begint bij beiden de honger ook weer een beetje toe te slaan. In Göteborg hadden we bij de Coop al echte köttbullar (de welbekende Zweedse balletjes) met toebehoren gehaald maar nog niet gemaakt. Daar komt vandaag verandering in! In het laatste zonlicht is het pas echt genieten; warm kampvuur, geweldig uitzicht en lekker eten.

Ja, het is genieten maar langzaam komt het besef ook wel, morgen gaan we weer richting het zuiden, langzaam op weg naar huis. Het onvermijdelijke komt nu wel heel dichtbij. Een week weg is misschien toch wel te kort om zo’n grote afstand als wat we nu hebben gedaan te overbruggen. Er is zo veel te doen, zo veel te ontdekken, iets wat we nu te weinig hebben gedaan. Met die gedachte is het ook langzaam weer tijd om te gaan slapen. We zoeken nog wat opties voor waar we morgen heen willen en wat een beetje haalbaar is met de ferry terug, deze keer namelijk in één rit door Denemarken heen.

Ik maak de tentluifel nog even goed vast, het gaat immers aardig waaien vannacht en daarna is het weer tijd om te gaan slapen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.