Close

Bucketlist: Lapland!

de route naar laplandAllemaal hebben we zo wel onze dromen, de een wilt graag ooit nog op zonvakantie naar Gibraltar, de ander zou graag naar het verre Oosten gaan. Ik heb veel dromen maar een ervan staat toch wel enorm hoog op mijn lijstje en dat is een tocht naar Lapland! Vanuit Nederland rijden we door Duitsland, Polen en de Baltische staten naar Finland. Van daaruit gaan we om de Golf heen en trekken we Lapland in. Vervolgens gaan we via Zweden, Denemarken en Duitsland terug naar Nijmegen. Het is een lange tocht van richting de 7000 kilometer. Natuurlijk is dit een beetje een globale route, puur om het plan een beeld te geven maar uiteindelijk mag er wel zoiets verwacht worden.

Natuurlijk rijd je niet non-stop, misschien 5 of 6 uur rijden per dag. Soms zullen er ook dagen tussen zitten dat je amper verplaatst om de omgeving te verkennen. Roadtrips gaan immers om meer dan alleen maar rondkijken en rondrijden; je moet ook de momenten pakken om te genieten van hetgeen waar je bent. Je komt immers op wel heel bijzondere plekken! Op zo’n tocht valt namelijk een hoop te zien en er is een gigantische hoeveelheid om van te genieten. Het hoogtepunt is natuurlijk wel het noorderlicht wat boven de Poolcirkel zichtbaar wordt! Ook ervaringen als de poolnacht, de middernachtzon of de witte nacht zijn enorm mooie verschijnselen om eens mee te maken. Verder is er natuurlijk nog een hoop te zien op de weg er naar toe!

 

Wanneer?

Het zal nog wel even duren voordat ik deze tocht van mijn bucketlist af mag strepen. Het vergt toch wel flink wat voorbereidingen wat ferry’s en tolwegen betreft maar ook zaken als winterbanden gaan nodig zijn. Zelfs sneeuwkettingen zullen geen overbodige luxe zijn. Natuurlijk betekent dit ook al een maand weg van huis, iets wat ook wel even in de planning ingepast zal moeten worden. Ik zet mijn huidige doel op 2025 maar dit is geen hard iets. Laten we eerst kijken wat ik überhaupt van Zweden vind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.