Over Access Anywhere


De drijvende kracht achter Access Anywhere is Alex Buiter. Als kleine jongen al over op aan het klimmen en het meest comfortabel als de voeten van de vloer zijn. In het begin van zijn 2013-03-22-IMG_6273twintiger jaren kwam hij in aanraking met bungy jumpen en sportklimmen. Na bijna 10 jaar voor Bungy Jump Holland gewerkt te hebben was het tijd voor nieuwe uitdagingen.De Hogere Opleiding voor Buitensportinstructeur en Outdoor Management was de volgende stap. Tijdens het werken in de buitensport en bij verschillende buitensportbedrijven tijdens en na de opleiding kwam steeds vaker de vraag of bepaalde werkzaamheden ook niet abseilend gedaan konden worden. Natuurlijk kon dat. Als je aan een berg kan afdalen aan touw, dan kan dat aan een gebouw ook was de gedachte. Na enig onderzoek bleek dat niet te kloppen. Er zijn nogal wat regels waaraan je moet voldoen wil je op hoogte werken aan touwen volgens de ARBO. Omdat het werk op hoogte toch is ontstaan uit klimmers en speleologen ermee zijn begonnen, zijn veel van de materialen hetzelfde. Soms is de uitvoering wat groter en/lomper door extra beveiligingen. Hierdoor is het voor ervaren klimmers vaak makkelijk overstappen. Dus vanuit hier was de stap naar industrieel klimmen snel gemaakt. Dat was 18 jaar geleden.
Ondertussen werkt Alex al 8 jaar volgens de IRATA methodiek. In die tijd heeft hij zich ontwikkeld tot iemand die naast het uitvoeren en superviseren van klussen, ook trainingen werk op hoogte geeft. Niet alleen training voor IRATA, maar ook voor alles wat met werk op hoogte en redden op hoogte te maken heeft. Van “gewone” werken op daken en telecom training, tot complexe rope rescue trainingen en alles wat daar tussen zin.
Als freelancer is hij zelfstandig werkzaam en wordt hij ingehuurd door verschillende bedrijven. Dit zijn bedrijven die in de on- en offshore industrie werkzaam zijn, evenals de petrochemie, overslag, telecom en bouw.
De grote passie van Alex is High Angle Technical Rescue en complexe rigging scenario’s.

Rope Access, Rope Rescue, Werk op Hoogte
Training en advies
Opstellen Taak Risco Analyses
IRATA Rope Access training
Rope Rescue Training
Werk op Hoogte training
Uitvoeren van de meest moeilijke werkzaamheden op de moeilijkste locaties